Suksess for flyttbar hoppbakke

Posted on: juli 15, 2016, by :

BRANDBU: Flyttbare hoppbakker er en nyskapning som høster stor suksess denne vinteren. ITirsdag var det ungene på Solvang skole i Brandbu som fikk prøve seg på lånte jetski.

– Dette var gøy. Målet er definitivt å bli den nye Anders Bardal, sa Magnus Brænden til klassekameratene før han satte utfor hoppkanten. Svevet var langt, men 11-åringen fikk et ublidt møte med snøen. Etterpå var han like blid.

– Jeg spiller fotball på Brandbu, men ser ofte på hopping på TV, sier han og haster videre for et nytt svev.

Snorre Bjørgen prøvde hopping med jetski for første gang og synes det ga mersmak.

– Jeg driver med friidrett og fotball, men kunne gjerne drevet med hopping hvis jeg hadde hatt en bakke i nærheten, sier han.

Markedssjef for hopp i Norges Skiforbund, Arne Åbråten, tror dette er et viktig rekrutteringstiltak for å få flere unger til å drive med hopp.

– Hadeland har lange hopptradisjoner med navn som Lars Grini og Trond Arne Bredsen, men vi har mistet ildsjelene og dermed har rekrutteringen blitt skadelidende. På 70-tallet var det minst 20 bakker på Hadeland, men nå har tiden utviklet seg slik at vi må legge til rette med mobile bakker. Vi må ta med bakkene dit hvor ungene er, sier Åbråten.

Han håper at alle kommunene i Norge på sikt vil ha minst en slik bakke tilgjengelig.

Det finnes to ulike typer, en stasjonær og en mobil. Prisen ligger fra 150.000 kroner og oppover. Det er en K3-bakke, men bakkerekorden er nærmere fire meter, smiler Åbråten og legger til at det tok en time å montere bakken.